Hvad er fordelen ved at arbejde i udlandet?

WhatsApp Image 2021-12-06 at 4.44.10 PM

Hvad er fordelen ved at arbejde i udlandet?

Der er mange, der går med tanken om at bo i udlandet i en periode og udover mere solen, så er der faktisk mange vigtige fordele, du kan opnå, hvis du tager til udlandet og arbejder i en periode. 

Der er en række argumenter der taler for, at prøve sine kræfter af med et job i udlandet. Fordelene kræver naturligvis uddybning, men et par af de stærkeste argumenter er:

Det internationale perspektiv er meget afgørende i den tid, vi lever i. Vi er meget globaliserede, og derfor er der i stigende grad flere stillinger der kræver, at man har de nødvendige kompetencer der skal til for at klare sig på den internationale scene. Der er  ingen tvivl om, at praktisk erfaring med at arbejde i udlandet, kan give gode redskaber i forhold til at forstå andre kulturer samt deres arbejdsgang. 

Med andre ord får du ved at flytte til udlandet både spændende erfaring og et stærkere cv. Som nævnt er der selvfølgelig et internationalt perspektiv, der dermed også giver dig en bredere horisont sammenlignet med andre. Hvis du i en fremtidig jobsamtale i Danmark står i en situation, hvor din kommende arbejdsgiver skal vælge mellem dig og en anden kandidat, men hvor du kan fremvise arbejdserfaring fra udlandet, så står du højst sandsynligt med stærkeste kort på hånden. At man har boet og arbejdet udenlands i en periode, udstråler mod, da det nemlig ikke er alle, der er villige til at skifte de trygge danske rammer ud med nye rammer i udlandet. Forståelse af en ny kultur kan være en spændende udfordring på det personlige plan også. De fleste lande har en spændende kultur, som der er værd at udforske. Der er traditioner og vaner, som kan være helt fremmede, og som derfor er spændende at opleve. Der er altid et spændende eventyr i, at lære en helt ny kultur at kende og det er også årsagen til, at mange mennesker vælger at tage turen til udlandet. Der er mange, der lader sig inspirere af det, som de oplever, og de tager derfor et par af de gode vaner med sig hjem. Derfor er et ophold i udlandet en god måde at udvikle sig selv på.  Når man flytter til udlandet og begynder at klare det fint i de nye omgivelser, så er der ingen tvivl om, at man naturligvis også får styrket sin selvtillid.

Det skal ikke undervurderes, hvor meget den ekstra selvtillid kan gøre for ens fremtidige udvikling. Når man først har klaret sig godt i udlandet, så er der ingen tvivl om, at man fremover ikke vil være bange for at søge nye udfordringer, og har selvtilliden til også at klare udfordringerne. Mange der har haft et ophold i udlandet, kommer tilbage mere modne og med nye karaktertræk.
Og sidst men ikke mindst: Hvem kan ikke lide at nyde en god fridag i solen? Det er desværre en ting, som ikke er nem at opnå i Danmark. Det er ikke for sjov at vittigheden “Jeg elsker den danske sommer, det er årets bedste dag” er opstået.