Hvad er fordelen ved at arbejde i udlandet?

Fordelen ved at arbejde i udlandet

Der er mange, der går med tanken om at bo i udlandet i en periode, og udover bedre vejr, så er der faktisk mange vigtige fordele, du kan opnå, hvis du tager til udlandet for at arbejde.

De stærkeste argumenter er:

Tilegnelse af internationalt perspektiv
Forståelse af ny kultur
Anderledes CV
Udstråling af mod
Selvudvikling
Fridage i solen
Forbedret selvtillid
Venner i mange lande

Det internationale perspektiv er meget afgørende i den tid, vi lever i. Vi er meget globaliserede, og derfor er der i stigende grad flere stillinger, der kræver, at man har de nødvendige kompetencer der skal til, for at klare sig på den internationale scene.

Der er ingen tvivl om, at praktisk erfaring med at arbejde i udlandet, kan give gode redskaber i forhold til at forstå andre kulturer samt deres arbejdsgang.

I nogle brancher er det endda næsten et krav, at man har erfaring fra udlandet.

Med andre ord får du ved at flytte til udlandet, spændende erfaring til dit cv. Og det er ikke kun internationale virksomheder, der værdsætter erfaring fra udlandet. Alle arbejdsgivere værdsætter egenskaber som mod, lyst til at prøve nyt og det at kunne samarbejde med mange forskellige mennesker. Så næsten uanset, hvad du skal, efter du har været afsted, giver international erfaring dig stærke kort på hånden.

Forståelse af en ny kultur kan være en god udfordring på det personlige plan også. De fleste lande har en spændende kultur, som der er værd at udforske. Der er traditioner og vaner, som kan være helt fremmede og som derfor er spændende at opleve. Du får også brugt de sprog, du har lært, måske lærer du ovenikøbet et nyt sprog og du får venner fra mange lande.
Derfor er et ophold i udlandet også en god måde at udvikle sig selv på.

Når man flytter til udlandet og begynder at klare det fint i de nye omgivelser, så er der ingen tvivl om, at man naturligvis også får styrket sin selvtillid. Det skal ikke undervurderes, hvor meget den ekstra selvtillid kan gøre, for ens fremtidige udvikling. Når man først har klaret en stor udfordring, så er der ingen tvivl om, at man fremover ikke vil være bange for at søge nye udfordringer, og også har selvtilliden til at gøre det. Mange, der har haft et ophold i udlandet, kommer tilbage langt mere modne og med nye karaktertræk.

Og sidst, men ikke mindst, hvem kan ikke lide at nyde en god fridag i solen? Det er desværre en ting, som ikke er nem at opnå i Danmark. Det er ikke for sjov at vittigheden “Jeg elsker den danske sommer, det er årets bedste dag” er opstået.